2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Lezárult a kerepesi általános iskola ellenőrzése

2008. február 15.
Lezárult az Oktatási Hivatal vizsgálata a kerepesi Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben. A vizsgálat során több súlyos szabálytalanságra derült fény. A felügyeleti bírság kiszabásán túl szabálysértési eljárást indít a Hivatal a személyi felelősség megállapítására is.
Az Oktatási Hivatal közleménye

Mint ismeretes, a kerepesi Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben egy országos napilapban megjelent cikk nyomán január 29-én indult az első vizsgálat, melynek során megállapításra került egyes tanulók elkülönítése. Február 7-én az egyenlő bánásmód követelményeinek vizsgálata kezdődött meg.

Bizonyítást nyert, hogy a kerepesi intézmény működésében komoly szabálytalanságok vannak. Az Oktatási Hivatal több szempontból is megállapította az egyenlő bánásmód követelményének megsértését, valamint több tanügyigazgatási szabálysértésre is fény derült.

A Oktatási Hivatal az eljárások során kötelezte az intézményt a szabálytalanságok orvoslására, és összesen egymillió forintos felügyeleti bírságot szabott ki (ebből hatszázezer forint a Közoktatási Fejlesztési Célelőirányzatot illeti). Mindemellett az Oktatási Hivatal eddigi működése során első ízben szabálysértési eljárást indított az intézményvezető személyi felelősségének megállapítására.

A hatályos jogszabályok értelmében a most lezárult vizsgálatot utóvizsgálat követi majd, a tanulók érdekében ellenőrizni kell ugyanis, hogy képes-e a fenntartó és az iskola vezetése a hiányosságok megszüntetésével biztosítani a szabályos működést a kerepesi intézményben.

Bakonyi László s. k.
az Oktatási Hivatal elnöke
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok