2024. április 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Megújult a nádudvari általános iskola

2008. február 28.
"A következő két és fél évben 57 milliárd forintot fordítunk iskolaépületek korszerűsítésére" - mondta ma Hiller István oktatási és kulturális miniszter Nádudvaron, a Kövy Sándor Általános Iskola felújított épületrészének - szaktantermek és nyelvi laborok - ünnepélyes átadásán. A teljes rekonstrukció 408 millió forint címzett támogatásból valósult meg. Hiller István miniszteri keretből 5 millió forinttal járult hozzá az iskola működéséhez.
Hiller István beszédében hangsúlyozta, hogy a Nádudvari Általános Iskola felújítása példaértékű, többéves pályázati munka, közösségi összefogás eredménye, amelyből a település minden vezetője, elkötelezett pedagógusa és lakója kivette a részét. Az építkezést az tette szükségessé, hogy a régi oktatási intézmény már nem felelt meg a 21. századi oktatás elvárásainak.

A 408 millió forintos támogatásból a rekonstrukciót két ütemben valósították meg: először a Népi Kismesterségek, Szolgáltató Mesterségek Szakiskolájának 50 férőhelyes kollégiumát újították fel; ezt 2007 októberében átadták.

A második szakaszban két számítástechnikai labort, két nyelvi labort, két fizikai és kémiai oktatási labort újítottak fel. A szaktantermeket felszerelték a legmodernebb eszközökkel, berendezési tárgyakkal. A település egyetlen általános iskolája mostantól valóban 21. századi körülményeket biztosíthat 987 diákjának és 72 pedagógusának.

Hiller István ünnepi beszédében hangsúlyozta: az oktatásban a minőség a meghatározó, az, hogy minden diák tehetségének a legjavát tudja nyújtani. Ehhez azonban nemcsak a modern infrastruktúra nélkülözhetetlen, hanem a pedagógusok odaadó munkája is. "A magyar államnak meg kell becsülnie a jó pedagógusok munkáját. Biztosítania kell, hogy a legjobbak nagyobb erkölcsi és anyagi megbecsülést kaphassanak. A következő hetekben a kormány olyan átfogó programot jelent be, amely összegszerűségében, szakmaiságában az oktatásügyet, a pedagógusok életét meghatározza. Célunk, hogy a magyar közoktatást minden tekintetben a színvonal vezesse" - tette hozzá Hiller István.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok