2024. február 28.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Öböl-menti arab és magyar fiatalok találkozója Magyarországon

2008. augusztus 25.
Az Öböl-menti arab-iszlám kultúra megismertetése és a fiatalok közötti kapcsolatteremtés lesz a fő célja annak a rendezvénysorozatnak, amelyet az Öböl Együttműködési Tanács rendez meg hazánkban 2008. október 16-24. között.
Az Öböl Együttműködési Tanács (The Cooperation Council for the Arab States of the Gulf - GCC, tagországai: Szaúd-Arábia, Egyesült Arab Emirátusok, Katar, Omán, Bahrein, Kuvait) 2008. október 16-24. között Budapesten, illetve több vidéki helyszínen (Pécs, Zánka, Piliscsaba) rendezi meg a GCC-magyar ifjúsági találkozót.

A rendezvényen a GCC részéről 50 fiatal és 10 fő magas rangú GCC delegált vesz részt. A találkozó során a résztvevők különböző témaköröket dolgoznak fel interaktív formában (emberi jogi nevelés, kultúrák közötti párbeszéd, oktatás, ifjúsági munka), valamint különböző szakmai és kulturális programokon vesznek részt. A GCC fiataljai külön kiállítással is készülnek a találkozóra.

Magyar részről a programot a Szociális és Munkaügyi Minisztérium, az Oktatási és Kulturális Minisztérium, a Külügyminisztérium, valamint az FSZH Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat, a GCC részéről pedig Katar Állam budapesti Nagykövetsége készíti elő. 2008. augusztus 25-én Budapesten lezajlott egyeztető megbeszélésen a felek megállapodtak a találkozó részleteiről. A tárgyalódelegációt a GCC részéről Mubarak Rachid Al Brainin katari nagykövet, magyar részről Rauh Edit esélyegyenlőségi szakállamtitkár vezette.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok