2024. február 22.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Sanghaji delegáció tanulmányozta 10 napon át a magyar oktatási rendszert

2008. október 1.
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium meghívására szeptember 22-én Magyarországra érkezett sanghaji újságíró delegációt kísérő Sanghai Jószolgálat Alapítvány vezetője, Guan Baolong 2000 eurót (több mint 480 ezer forint) ajánlott fel a Tűzoltó Utcai Gyermekklinikának, míg az alapítvány egyik tagja, Yu Xinbao szintén 2000 euróval támogatja a budapesti II. kerületi Idősek Otthonát.
Fotó: Gordon Eszter
Fotó: Gordon Eszter

A Sanghai Jószolgálat Alapítvány a Tűzoltó Utcai Gyermekklinikát a jövőben is szeretné támogatni, a kapcsolatot erősíteni, ápolni.

A vállalkozásokat és magánszemélyeket tömörítő alapítvány, amely 2007. október 28-án alakult, egyebek mellett betegeket, iskolákat, rászoruló családokat, nyugdíjasokat, valamint időseket támogat Kínában.

Az újságíró delegáció a magyar oktatási rendszert tanulmányozta: felkereste egyebek mellett a Semmelweis Orvostudományi Egyetemet, a Budapesti Gazdasági Főiskolát, a Szegedi Tudomány Egyetemet, a Pécsi Tudományegyetemet, a Budapesti Műszaki Egyetemet és a gödöllői Szent István Egyetemet. A csoport meglátogatta a Parlamentet és az ELTE Konfúciusz Intézetét, de tájékoztatást kapott a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa programról is.

Guan Baolong úgy fogalmazott, hogy "magyarországi tartózkodásuk gazdagította világnézetüket". Mint mondta, "felejthetetlen" tíz napot töltöttek Magyarországon, "élvezték a magyarok vendégszeretetét".

Fotó: Gordon Eszter
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok