2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Az Új Tudás Program a magyar közoktatás korszerűsítésének komplex programja

2008. július 17.
Az oktatási és kulturális miniszter személyesen ismertette az Új Tudás Programot - többek között - a Közoktatás-politikai Tanács ülésén is 2008. március 28-án, ezen részt vett a PDSZ elnöke, Kerpen Gábor úr is. Hiller István a teljes kormányzati programot átadta a jelenlévőknek, kérve támogatásukat és észrevételeiket, további javaslataikat.

A programot megvitatta a Közoktatási Érdekegyeztető Tanács is, amelyen Szüdi János szakállamtitkár vezetésével a jelenlévők ugyancsak részletes tájékoztatást kaptak - köztük a PDSZ képviseletében jelen lévő Kerpen Gábor.

Az "Új Tudás Műveltség Mindenkinek Program" országos vitafórumokon került ismertetésre, közel hetven helyen. Ezek a fórumok teljesen nyitottak voltak, bárki részt vehetett azokon, észrevételeit írásban és szóban leadhatta. A fórumok lezárását követően az észrevételek és javaslatok alapján a Program átdolgozásra került. A PDSZ minden tagjának volt tehát lehetősége arra, hogy akár szóban, akár írásban elmondja javaslatát, véleményét.

A Program a meghirdetését követően hozzáférhetővé vált a minisztérium honlapján, bárki leírhatta, megküldhette javaslatait, észrevételeit, amelyeket a szaktárca figyelembe vett.

A minisztérium fontosnak tartja, hogy ilyen lényeges kérdésben egyeztessen az érdekeltek legszélesebb körével. Az ismertetetteken túl a Programot megtárgyalta az Országos Köznevelési Tanács is (2008. április 10.).

Ezeken a fórumokon mindig egyeztetés folyik, mivel a minisztériumtól független, társadalmi, civil és szakmai szervezetek delegálják a tagokat. A szakszervezetekkel 2008. június 25-én kötött megállapodás (Egyezség a pedagógusok jobb megbecsüléséért)- nevéből is adódóan - csak akkor és úgy jöhetett létre, ha az érdekeltek akaratát tükrözi. Ez valódi egyeztetés nélkül elképzelhetetlen.

A PDSZ Hiller Istvánnak közvetlenül eljuttatott írásos megkeresésére az oktatási és kulturális miniszter levélben fog válaszolni Kerpen Gábornak, a PDSZ elnökének.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok