2024. április 18.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Doktori kutatói ösztöndíjról szóló szándéknyilatkozatot írt alá az OKM a kanadai Alberta Egyetemmel

2009. július 16.
Doktori kutatói ösztöndíjról szóló szándéknyilatkozatot írt alá Csák Ferenc, az Oktatási és Kulturális Minisztérium nemzetközi szakállamtitkára, valamint Dr. Manherz Károly, az OKM felsőoktatási és tudományos szakállamtitkára a kanadai Alberta Egyetem képviselőivel, Dr. Carl G. Amrhein akadémiai ügyekért felelős elnökhelyettessel, illetve Dr. Franz A. J. Szaboval, az Osztrák és Közép-Európai Tanulmányok Wirth Intézetének igazgatójával csütörtökön, Budapesten.
Az aláírási ceremónián részt vett Pierre Guimond, Kanada budapesti nagykövete, valamint Vastagh Pál, Magyarország kanadai nagykövete is.
 
Magyarország hagyományosan szoros oktatási kapcsolatokat ápol Kanadával, s ennek eredményeképpen 2000 óta négy oktatási célú megállapodás jött létre a két ország között. 2004-ben az akkori OM helyettes államtitkára szándéknyilatkozatot írt alá az Alberta Egyetem képviselőjével egy doktori kutatói ösztöndíj létrehozása céljából.
 
Fotó: Gordon Eszter
Fotó: Gordon Eszter
 
A magyar doktori kutatói ösztöndíj egy tanévre szól, értéke 25.200 kanadai dollár. Az összeg egyik felét az Osztrák és Közép-Európai Tanulmányok Wirth Intézete biztosítja, másik felét pedig az albertai magyar közösség adományozza az Alberta Egyetemnek. Az ösztöndíjas ki- és visszautazásának költségeit az Oktatási és Kulturális Minisztérium biztosítja.
 
A Szándéknyilatkozat öt évig hatályos, 2009 novemberében jár le, azonban miután mindkét fél eredményesnek ítélte az együttműködést, 2008 novemberében szóbeli megállapodás született annak megújításáról. E szóbeli megállapodás eredményeként írta alá a magyar és a kanadai fél a szándéknyilatkozatot július 16-án.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok