2024. március 1.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Egyeztetés a történelmi egyházak vezetőivel

2009. szeptember 8.
Hiller István oktatási és kulturális miniszter kedd délután egyeztetést tartott a 2010-es év költségvetésének tervezetéről a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház, a Magyarországi Evangélikus Egyház és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége vezetőivel.
A miniszter bejelentette, hogy az egyházvezetők elképzeléseinek megismerése után két hét múlva új egyeztetést tart a költségvetés és a zárszámadás konkrét számairól. Ismertette a kormány azon szándékát, hogy az egyházi célú központi költségvetési hozzájárulások teljes összege jövőre legfeljebb 10%-kal csökkenjen az idei költségvetési előirányzathoz képest.
 
A 10%-os csökkenés különböző mértékben érinti majd az egyes előirányzatokat, hiszen néhánynak az összegét törvény szabályozza, mások pedig az adott összeghatáron belül több rugalmassággal módosulhatnak. Az előirányzatok egymás közötti arányai megváltoztatásának lehetőségéről az egyházi vezetők elmondták álláspontjukat, majd azt a kérést fogalmazták meg, hogy a szaktárca adjon számszerű javaslatot az egyes előirányzatok összegére. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium a szeptember 22-re tervezett második egyeztetés előtt, szeptember 16-ig elküldi a költségvetési előirányzatokra vonatkozó számszerű javaslatot.
 
 
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok