2024. április 15.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Hiller: Szent István életútja példa lehet Magyarország számára

2009. augusztus 19.
Hiller István oktatási és kulturális miniszter az államalapító Szent István király ünnepe alkalmából történő díjátadón azt hangsúlyozta: augusztus 20-a ünnep mindenütt, ahol a Földön magyarok élnek, s köszöntik egy ezer évvel ezelőtt élt ember életművét, ünneplik Magyarország születésnapját.
Fotó: Gordon Eszter
Fotó: Gordon Eszter
 
Amint a tárcavezető rámutatott, minden nemzet történelmében vannak kitűnő emberek, események, melyeknek egy adott korban fontos hatásuk van, s segíthetik egy nemzet előrehaladását.
 
Szent István életműve példa volt, s különösképpen az a 21. század első éveiben. Az a gondolkodásmód, az a mentalitás, amely őt jellemezte, s amellyel képes volt felismerni a 11. század elején, hogy kell megerősíteni egy országot, egy nemzetet, segíthet a 21. század elején is - emelte ki. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy direkt összehasonlításokat különböző korok között nem tesz egy történelemben jártas ember. De ami folyamatában összecseng, azt érdemes egymás mellé állítani.
 
Fotó: Gordon Eszter
 
Hiller István a kitüntetettekhez szólva kiemelte, "önök, akik az oktatás és kultúra területén dolgoznak, látják s tudják, hogy kellenek példák, életutak, amelyekre felnézni vagy legalábbis gondolkodni rajta emberi dolog".
 
Az oktatási és kulturális miniszter a Magyar Köztársaság, a Magyar Kormány nevében köszönetet mondott a kitüntetetteknek, hogy tehetségüket az ország jobbítására használják.
 
 
Fotó: Gordon Eszter
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok