2024. április 23.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Megnyílt a IX. Pécsi Országos Színházi Találkozó

2009. június 5.
„A POSZT jó példája a helyi és a központi erők összefogásának” – jelentette ki beszédében Balogh Gyula, az Oktatási és Kulturális Minisztérium koordinációs szakállamtitkára a fesztivál megnyitó ünnepségén csütörtökön, Pécsett. A színházi mustra 10 napja alatt 18 versenyelőadást tekinthetnek meg, és számtalan off-programon vehetnek részt az érdeklődők.
"A kultúra hivatalnokainak, szervezőinek, politikusainak elsődleges feladata, hogy biztosítsák a művészek számára az alkotói munkához szükséges biztonságot, szabadságot, a művek továbbélésének feltételeit" - mondta Balogh Gyula, hozzátéve, hogy egy nemzet kulturális politikája, stratégiája csak akkor találhat jó irányokat, ha a művészet és a hivatal emberei között összhang van.
 
MTI fotó: Kálmándy Ferenc
MTI fotó: Kálmándy Ferenc
 
A szakállamtitkár szerint ez a találkozó a rekordok fesztiválja, hiszen soha ennyi versenyelőadása, egyéb programja, helyszíne nem volt még a POSZT-nak, ráadásul úgy, hogy a szélesedő kínálat továbbra is együtt jár a minőséggel.
 
Balogh Gyula beszédében egyúttal gratulált Pécs új polgármesterének, Páva Zsoltnak megválasztásához. "A Pécsi Országos Színházi Találkozó jó példája a helyi és a központi erők összefogásának, amelyben nem játszik szerepet pártállás, politikai vonzalom" - hangsúlyozta a szakállamtitkár, aki emlékeztetett arra is, hogy az idei fesztivált abban az évben rendezik meg, amelyben életbe lépett az előadó-művészeti törvény. A különböző szakmai ágak képviselői a biztonságosabb és kiszámíthatóbb működés garanciáját látják az új jogszabályban. Mindez elsősorban annak köszönhető, hogy a színházi szakma és a kulturális politika képviselői összhangban, folyamatos párbeszéd során dolgozták ki a törvény koncepcióját.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok