2024. április 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Az OKM közleménye "A pedagógusok munka- és munkaidő terhelése című" kutatásról

2009. január 23.
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium 2008 tavaszán lefolytatott közbeszerzési eljárását követően a Tárki-Tudok Zrt. készítette el "A pedagógusok munka- és munkaidő terhelése című" kutatást.

Nemzetközi kutatások támasztják alá, hogy az oktatás minőségének és eredményességének fő letéteményese a pedagógus maga. A közoktatás megújításáról kiadott Zöld könyv javaslatainak jelentős része is a pedagógusképzés és foglalkoztatás területét érinti. Ezért is volt sürgető, hogy a tárca megbízható, szakszerű adatokhoz jusson.

A Tárki-Tudok Zrt. 2009. január 15-ére elkészítette az előzetes gyorsjelentést. Ezt a TÁRKI még kiegészíti a tárca által kért és a szerződésben is szereplő szempontokra tekintettel, így a kész kutatási zárótanulmány várhatóan 2009. február első hetében kerül a nyilvánosság elé.

A Tárki-Tudok Zrt. felmérése nem azonos a PDSZ által kezdeményezett vizsgálattal. A Tárki-kutatást a közoktatási szakterület jóval Hiller István és a PDSZ vezetőjének megállapodása előtt megrendelte. Az OKM és a PDSZ által szervezett felmérésre 2009-ben kerül sor, a szakszervezet és a miniszter megállapodása alapján, közösen kialakított szempontok szerint. A felmérés részleteiről és lebonyolításáról az egyeztetések most zajlanak.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok