2024. április 16.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Az OKM közleménye a folyamatban lévő vizsgálatokról

2009. március 10.
Az Oktatási és Kulturális Minisztériumnál jelenleg folyamatban lévő - a Katapult Mentorprogram támogatási forrásainak szabálytalan felhasználása összefüggésében közérdekű bejelentésre indított - vizsgálatokról az alábbi tájékoztatást adjuk.
A miniszter által elrendelt soron kívüli szabályszerűségi ellenőrzés és a fegyelmi felelősségi vizsgálat folyamatban van.

A közérdekű bejelentés tartalmát vizsgáló soron kívüli szabályszerűségi ellenőrzésen túl Hiller István 2009. március 9-én további vizsgálatot rendelt el a 2007-2008. években, részben vagy teljesen az Esélyegyenlőségi Főigazgatóság által kezelt fejezeti kezelésű előirányzatok tervezése, pályáztatása, elszámolása tárgykörben.

A fegyelmi eljárás keretében a közszolgálati jogviszonyból eredő kötelezettség vétkes megszegésének gyanúja kerül megvizsgálásra, míg a belső ellenőrzés során az adott szervezet működésének és tevékenységének szabályozottsága, a jogszerű működése, valamint a pénzügyi elszámolásainak ellenőrzésére kerül sor.

Amennyiben felmerül esetleges bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja, akkor a munkáltató a jogszabályi előírásoknak megfelelő lépéseket teszi meg. Bűncselekmény megvalósulásának vizsgálata az arra hatáskörrel rendelkező nyomozóhatóság feladata, ezért félrevezetőek, tévesek és személyiségi jogot sérthetnek azok a sajtómegjelenések, amelyek a jelenleg folyó vizsgálatokkal bűncselekmények törvényi tényállásának megvalósítását kötik köztisztviselő személyéhez.

Tekintettel arra, hogy a Magyar Nemzet a 2009. március 10-i számában súlyosan félretájékoztatta a nyilvánosságot, az Oktatási és Kulturális Minisztérium a szükséges jogi lépéseket megtette a napilappal szemben.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok