2024. április 15.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Az OKM közleménye az Esélyegyenlőségi Főigazgatósággal kapcsolatban lefolytatott vizsgálatról

2009. szeptember 28.
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium lezárta a 2006-2008. évi nemzetiségi, kisebbségi és integrációs programok és az Útravaló ösztöndíjprogramok előirányzata felhasználásának rendszer- és szabályszerűségi ellenőrzését.
A vizsgálat megállapította, hogy az Esélyegyenlőségi Főigazgatóság által kezelt és felügyelt szakmai programok megfelelően működnek, emellett azonban a szakterület szervezettsége, iratkezelési eljárása és gyakorlata, a finanszírozások előkészítése és lebonyolítása, valamint a beszámoltatás és ezzel összefüggő ellenőrzés számos hiányossággal terhelt.
 
A vizsgálat megállapításai alapján Hiller István oktatási és kulturális miniszter szervezeti és munkáltatói döntéseket hozott:
 
2009. október 1-től az Esélyegyenlőségi Főigazgatóság vezetésére Pálfi Ferenc személyében miniszteri biztost rendel ki, akinek kiemelt feladata az ellenőrzési jelentés alapján készült intézkedési terv végrehajtása, különösen a szakterület iratkezelési és pénzügyi munkája szabályosságának biztosítása.
 
További intézkedésként a miniszter két vezető munkatárs esetében megrovás fegyelmi büntetést rótt ki, két másik vezető munkatársat írásbeli figyelmeztetésben részesített.
 
A miniszter a munkaszervezet hatékonyabb működésének elősegítésére az Esélyegyenlőségi Főosztályon két új álláshelyet létesített a pénzügyi és az uniós fejlesztési feladatok ellátására
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok