2024. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Az OKM közleménye a Magyar Nemzetben megjelent, Arany János Programmal kapcsolatos cikke kapcsán

2009. február 10.
Mint azt hétfőn kérdésre válaszolva a Magyar Nemzetnek is megírtuk, szó sincs be nem tartott ígéretről. Az oktatási és kulturális miniszter az Arany János programban részt vevő intézmények vezetőivel és a Program szakmai tanácsadó testületével történt egyeztetés megállapodásai szerint járt el.
Az intézkedés azon rászoruló, tehetséges tanulók érdekében született, akik jelentkeztek a Programra, de a jogszabály értelmében nem minősülnek hátrányos helyzetűnek.

Hiller István miniszter által tett ígéret és ennek megfelelően a közzétett felhívás arra vonatkozik, hogy a költségvetési törvény forrásaiból finanszírozott, összesen 3000 férőhely felett, a 2009/2010. tanévben indítandó 9. évfolyamokra még további 55 férőhely betöltését minisztériumi forrás terhére teszi lehetővé a tárca, a beérkezett intézményi pályázatok eredményéről pedig február 20-ig döntést hoz.
A határidőket az érdekeltekkel közösen állapította meg a tárca, figyelembe véve a középiskolai felvételi eljárás előírt rendjét is.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium által kiírt pályázat nem közvetlenül a tanulóknak, hanem a Hátrányos Helyzetű Tanulók Arany János Tehetséggondozó Programjában résztvevő középiskoláknak, kollégiumoknak, illetve fenntartóiknak szól, további férőhelyek finanszírozását vállalja.

A minisztérium által kiírt pályázat kizárólag az intézmények által kitöltendő pályázati mellékletek benyújtását írja elő, a tanulóktól, illetve szüleiktől nem kér semmiféle dokumentumot.

Van olyan középiskola, amely már el is juttatta pályázatát. A felhívással kapcsolatban az intézmények egyike sem jelzett problémát.
A minisztérium a pályázat elbírálását követően részletes tájékoztatást ad a pályázat eredményéről.

A Magyar Nemzet az elmúlt időszakban a tárcánkat érintő kérdésekben rendszeresen félretájékoztatja a nyilvánosságot. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium a szükséges jogi lépéseket megteszi.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok