2024. április 15.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Az OKM közleménye a Nemzeti Táncszínházról

2009. április 24.
A Nemzeti Táncszínházat a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma alapította a Táncfórum 20 éves eredményes működésének folytatásaként. A Várszínház 2001. december 1-je óta "otthona" a magyar táncművészetnek Budapesten. A szakma számára ez az épület igen fontos, hiszen ebben a színházban felmutatható, közönség elé vihető a hivatásos magyar táncművészet teljes spektruma. Az országban ez az egyetlen kőszínház, amely ilyen profillal rendelkezik.

A kulturális tárca - ismerve a táncművészetnek, mint az előadó-művészet speciális ágának sajátosságait - anyagi lehetőségeihez mérten kiemelten kezeli a Nemzeti Táncszínház helyzetét. Az intézmény működését támogatva a minisztérium a táncművészet egészét támogatja a produkciók létrejöttétől a forgalmazásáig.

A tárca célja, hogy összhangban az Előadó-művészeti törvénnyel a táncművészet támogatását hosszú távon és rendszerszerűen megnyugtatóan megoldja, és hogy hozzájáruljon a fenntartóval rendelkező, támogatásban részesülő, vagy éppen pályázati támogatásból működő alkotóközösségek lehetőségeinek megteremtéséhez és azok bővüléséhez. E távlati tervekben is nagyon komoly, tevékeny és előremutató szakmai szerepe van a Táncszínháznak.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium is értesült arról, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. saját hatáskörben tartott társasága, a Budavári Vagyonkezelő és Innovációs Kht. különböző - az ingatlan kezelésével, hasznosításával kapcsolatos - elképzeléseket alakított ki. Ezek pontos tartalmáról a tárca egyeztetést kezdeményezett a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-vel.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok