2024. április 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM), valamint a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) közös közleménye

2009. március 17.
Mohácsi Viktória európai parlamenti képviselőasszony állításaival szemben az OKM nem vonta vissza a TÁMOP 3.3.5/B. "Civil részvétel erősítése az oktatási diszkrimináció elleni fellépés és a tanulók iskolai sikerességének támogatása érdekében - Antidiszkriminációs jelzőrendszer kiépítése" című pályázatát. Az oktatásért és kultúráért felelős miniszternek nincs joga, sem lehetősége folyamatban lévő európai uniós pályázat visszavonására.
  • Az uniós források terhére kiírt pályázati felívások előkészítéséért és megjelentetéséért a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség felel.
  • A TÁMOP 3.3.5/B. "Civil részvétel erősítése az oktatási diszkrimináció elleni fellépés és a tanulók iskolai sikerességének támogatása érdekében - Antidiszkriminációs jelzőrendszer kiépítése" című pályázat 2009. február 16-án jelent meg.
  • 2009. március 12-én a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség közzétette azt a közleményt, miszerint a pályázatok dokumentumai pontosításra szorulnak, emiatt a beadási határidő is változik.
    Ennek előzménye:
    A Közreműködő Szervezet és az Irányító Hatóság technikai és nem tartalmi problémák miatt kezdeményezte a pályázati dokumentáció átdolgozását. Ennek elfogadásáról a Pályázat Előkészítő Munkacsoport döntött írásbeli szavazás formájában.
  • Az NFÜ március 12-i közleménye kitér arra, hogy a módosított dokumentumok megjelenésével egyidejűleg, 2009. március 16-án közlik a pályázat új beadási határidejét. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség március 16-án megjelentette a 2009. április 6-ai módosított beadási határidőt.
Alaptalan a képviselő asszony azon állítása is, miszerint 400 fő korábban kiképzett szakemberből 2-3 főt kellene alkalmazni. Ez sem a pályázati feltételekben, sem a támogatható, sem a kötelezően megvalósítandó tevékenységek között nem szerepel. A kiírás szövege Mohácsi állításával ellentétben nem változott.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok