2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Példaértékű összefogás Tápiószőlősön - zajlik a Nemzeti Iskolafelújítási Program

2009. november 7.
Arató Gergely, az Oktatási és Kulturális Minisztérium államtitkára a tápiószőlősi Házi Árpád Általános Iskola felújítás utáni ünnepélyes átadásán, pénteken azt hangsúlyozta, hogy az iskolafelújítás megvalósulása a helyiek összefogásának és kezdeményezőkészségének köszönhető.
Az egész országban azt láthatjuk, hogy a Nemzeti Iskolafelújítási Program részeként megvalósuló iskolafelújítások összefogják a helyi közösségeket, továbbá helyi, regionális és országos szintű sikeres együttműködéseket eredményeznek. Ennek az összefogásnak a példaértékű megvalósulását láthatjuk Tápiószőlősön - fogalmazott Arató Gergely.
 
A Nemzeti Iskolafelújítási Program az elmúlt 50 év legátfogóbb iskolafelújítási programja, mintegy 105 milliárd forint jut az iskolák megújítására, amiből 365 intézmény újul meg 2013-ig. Az elmúlt hónapokban 26 felújított iskolát adtak át a program részeként, 2009-ben további 36 iskola felújítása fejeződik be 7.6 milliárd forint támogatásból.
 
A Nemzeti Iskolafelújítási Program keretében az ország minden pontján folyik iskolafelújítás. Régiónként jellemzően 40-70 iskola nyert támogatást. A több száz milliós beruházásoktól kezdve a néhány tízmilliós fejlesztésekig minden típus megtalálható a pályázatok között. Új iskolaépületek komplett felépítése, tantermek renoválása, új tornatermek, játszóterek létrehozása mellett számtalan módon segíti elő a program az ország egész területén az intézmények megújulását.
 
A beruházásról
 
Az önkormányzati fenntartású Házi Árpád Általános Iskola Tápiószőlős egyetlen oktatási intézménye. Az iskola pedagógiai programjában kiemelt helyen szerepel a hagyományőrzés és a helyi kultúra ápolása, valamint az esélyegyenlőség megteremtése. A településen élő gyermekek több mint 40%-a halmozottan hátrányos helyzetű. A művészeti nevelés nem tartozik az iskola alapfeladatai közé, de helyiségeket biztosít a zeneművészet iránt érdeklődő diákok képzéséhez.
 
A 241 millió forintos uniós támogatással megvalósult beruházás összköltsége 268 millió forint volt. A felújítás érintette a tantermek, tornaterem felújítását és akadálymentesítését, a nyílászárók cseréjét, az épület hőszigetelésének korszerűsítését. Az iskola gazdagodott egy nyelvi laborral és egy informatikai teremmel. A fejlesztés során az intézmény új számítástechnikai eszközökhöz is hozzájutott.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok