2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Közlemény a roma kulturális központ terveiről

2009. június 11.
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) 2008-ban elkészítette egy országos roma kulturális központ szakmai és funkcionális koncepcióját. A Főváros időközben egy Szentkirály utcai ingatlant ajánlott fel arra, hogy abban alakítsák ki a roma kulturális központot, emiatt újabb egyeztetésekre volt szükség.
Bár az egyeztetések még folyamatban vannak, várható, hogy a Kormány támogatásával jöhet majd létre egy fővárosi roma oktatási és kulturális központ a felajánlott épületben. Ennek átalakítási költségeihez a Kormány is hozzájárul, az ehhez szükséges összeget az OKM átcsoportosítja az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztériumhoz, amely majd felügyeli a beruházást, valamint támogatási megállapodást köt a Fővárosi Önkormányzattal a Roma Kulturális Központ létrehozásáról.
 
A Kormány idei áprilisi döntésének megfelelően az oktatási és kulturális miniszter és a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter vállalta, hogy a következő évek állami költségvetésének előkészítése során - a hároméves költségvetési keretszámokon belül - a fővárosi roma kulturális központ működéséhez 100-100 millió forintos támogatást tervez.
 
A Kormány és az Oktatási és Kulturális Minisztérium ezektől függetlenül azonban továbbra is keresi a lehetőséget arra, hogy egy országos roma kulturális központ is létrejöhessen a közeljövőben.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok