2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Szóbeli vizsgákkal folytatódik holnap az őszi érettségi

2009. november 10.
Október 30-án befejeződött a 2009. évi őszi érettségi írásbeli vizsgáinak időszaka. Az érettségi lebonyolítását érdemben megzavaró esemény nem történt, a több mint 15 ezer vizsgázó zavartalanul vizsgázhatott 14 napon keresztül. A diákok szerdától szóban folytathatják az őszi érettségit.
A vizsgázók - a különböző vizsgatárgyakból idegen nyelveken folyó vizsgákkal együtt - középszinten 99, emelt szinten 44-féle vizsgatárgyat választottak érettségijükön. Több mint 15 és fél ezer fő tett érettségi vizsgát 158 intézményben.
 
Az írásbeli vizsgák feladatlapjai valamint a hozzájuk tartozó javítási-értékelési útmutatók folyamatosan kerültek fel az Oktatási Hivatal honlapjára, így minden érdeklődő pontosan tájékozódhat a feladatokról és azok megoldásairól. A honlapon az írásbeliken felhasznált mind a 276 vizsgaanyag (feladatlapok, javítási-értékelési útmutatók, egyéb elektronikus anyagok) megtekinthető.
 
Ez a 11. olyan vizsgaidőszak, amely a kétszintű érettségi vizsga szabályai szerint zajlik. A diákok emelt- és középszintű vizsgák keretében adhatnak számot tudásukról. Az idei őszi vizsgaidőszakban 2 371 emelt szintű és 15 854 középszintű vizsgát tesznek a diákok. Az érettségizők a vizsgaszabályzat által biztosított lehetőségekkel élve mind a hét (rendes, előrehozott, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló, javító) vizsgafajtát igénybe vehették. Ebben az őszi vizsgaidőszakban a vizsgák több mint a felét az előrehozott vizsgák jelentették.
 
Az érettségi vizsgák következő szakasza, az emelt szintű szóbeli vizsgák időszaka november 11. és 16. között zajlik, melyeken csaknem 2400 vizsgára kerül sor a különböző tantárgyi bizottságok előtt. Ezt a középszintű szóbeli vizsgák követik majd november 19-étől 27-éig.
 
Köszönjük az iskolák pedagógusainak és minden közreműködőnek az érettségi lebonyolításában végzett eddigi lelkiismeretes munkáját.
 
Az érettségiző diákoknak további eredményes vizsgákat kíván az Oktatási és Kulturális Minisztérium és az Oktatási Hivatal!
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok