2024. április 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Az alapelvekben nincs vita a rektorokkal

2010. december 11.
A Magyar Rektori Konferencia (MRK) 12 oldalas véleményt juttatott el a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkárságának az új felsőoktatási törvény koncepciójáról.
Az elküldött anyag bevezetőjében az alábbi megállapítások olvashatók:
 
„A koncepció tervezet összességében pozitív és a minőség irányában mutató elgondolásokat foglal össze, amelynek főbb elemeit az MRK vitára érdemesnek tartja. A Magyar Rektori Konferencia támogatja az átláthatóbb szabályozást, kiszámíthatóságot és javuló minőséget ígérő új felsőoktatási törvény megalkotását.” (…)
 
A grémium jelzi, hogy a koncepció több részlete még finomításra, pontosításra szorul. Javasolják,és kérik, hogy a társadalmi vita során keletkezett értékes hozzászólások, vélemények felhasználásával elkészülő módosított koncepcióról ismételten tárgyaljanak.
 
„A Magyar Rektori Konferencia a koncepció kidolgozásának további fázisaiban is rendelkezésre áll és szakmai javaslataival segíti az új felsőoktatási törvény kidolgozását.”
 
A NEFMI Oktatásért Felelős Államtitkársága megállapodott a Magyar Rektori Konferencia elnökével arról, hogy a további részletpontokat kidolgozó munkabizottságokba az MRK egy-egy tagot delegál.
 
Nemzeti Erőforrás Minisztérium
Oktatásért Felelős Államtitkárság

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok