2024. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

A diákokat nem érheti hátrány

2010. június 6.

Diákot nem érhet hátrány a természeti katasztrófa miatt – jelentette ki Hoffmann Rózsa, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkára.

Tájékoztatása szerint az árvíz ellenére eddig június 3-ika óta rendben folynak az emelt szintű szóbeli érettségi vizsgák. Az Oktatási Hivatal adatai alapján elmondta, a szombati napig – június 5-ikéig – az árvíz miatt az Észak-magyarországi régióban 40 diák nem tudott az emelt szintű szóbeli érettségin megjelenni, számukra az Oktatási Hivatal Észak-magyarországi Regionális Igazgatósága folyamatosan új vizsgaidőpontot biztosít.

 

Az államtitkár hangsúlyozta: Pósfai Péter, az Oktatási Hivatal közoktatás-szakmai elnökhelyettesétől kapott információk szerint, a vizsgabizottságok hétfőn is zavartalanul tudják folytatni munkájukat, így a szóbeli érettségi vizsgák lebonyolításában komoly fennakadás nem várható.

 

Mivel az árvízzel fenyegetett településekről egyelőre nem érkeznek jó hírek, folyamatosan újabb és újabb kitelepülésekről értesülhetünk, így elképzelhető, hogy az érettségi vizsgák helyszínének megközelítése az eddiginél több diáknak jelent leküzdhetetlen akadályt.

 

Június 9-én, az Oktatási Hivatal Regionális Igazgatóságainak összesítője alapján válik láthatóvá, hogy a pusztító árvíz pontosan hány diák emelt szintű szóbeli érettségiét hiúsította meg.

 

A számok ismeretében szükség esetén miniszteri határozatban új vizsgaidőpont biztosítanak számukra.

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok