2024. április 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Világ- és olimpiai bajnokok ecsettel a gyermekekért

2010. október 18.
A Suzuki Ház idén is megtartja immáron hagyományosnak mondható jótékonysági árverését, melynek fővédnöke Szekeres Pál, olimpiai bronzérmes és paralimpiai aranyérmes vívó, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős helyettes államtitkára.
A Suzuki Ház Galériában mintegy 30-40 kép kerül árverésre, mely alkotásokra 2010. november 1-jétől lehet majd folyamatosan licitálni az interneten, melyek végül a november 25-i 18 órakor kezdődő nyilvános árverésen találnak tulajdonosra. A jótékonysági akción imígyen összegyűlt pénzt a Suzuki Ház teljes egészében a Bethesda Gyermekkórház javára ajánlja fel, az árverésből befolyó összeget a gyermekkórház égési osztályának felújítására és otthonosabbá tételére fogják fordítani.
 
Világ- és olimpiai bajnokok ecsettel a gyermekekért
Idén a megszokott jótékonysági aukció egy különleges elárverezendő képpel is bővül, melyet közösen festenek a kezdeményezéshez csatlakozó élsportolók, olimpikonok és neves sportszemélyiségek.
 
A közös kép első ecsetvonásai még a jótékonysági árverés sajtótájékoztatóján, október 14-én kerültek a vászonra Besenyei Péter, Csabai Edvin, Gergely István, Kozmann György, Pulai Imre, Szekeres Pál és Storcz Botond jóvoltából. A jótékony akcióban rajtuk kívül még Dzsudzsák Balázs, Gergely István, Kovács Ágnes, Kovács Katalin, Lázár Vilmos, Lázár Zoltán, Nagy Tímea, Pesuth Rita, Szilágyi Áron és Vajda Attila vesznek részt.
 
Világ- és olimpiai bajnokok ecsettel a gyermekekért
A sajtótájékoztatón jelen volt az árverést szervező Hungarocar 2000 Zrt. – Suzuki Ház vezérigazgatója, Együd Gábor és Dr. Velkei György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója. A kórházigazgató úr köszönetét fejezte ki a kezdeményezésért a cég vezetőjének, valamint a festőművészeknek és a sportolóknak.
 
A nevezett kép alakulása a közös alkotás folyamán végig nyomon követhető lesz a www.suzukihaz.hu weblapon.
 
(Forrás: Sportoló Nemzet nemzeti sportportál)

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok