2024. április 23.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Enciklopédia a magyar sportról

2010. december 20.
Szekeres Pál, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportpolitikáért felelős helyettes államtitkára az esemény egyik díszvendégeként részt vett azon a sajtótájékoztatón ahol a Pannon Enciklopédia sorozat Magyarország Sportja című kiadványát mutatták be.
A 430 oldalas reprezentatív mű 100 sportág történetét, eredményeit ismerteti, mintegy 1000 színes fotóval illusztrálva. A kötetben köszöntő olvasható Czene Attilától, a NEFMI sportért felelős államtitkárától. A könyvbemutató másik díszvendége Monspart Sarolta tájfutó világbajnok volt.
 
Az eseményen a kiadó igazgatója Urbán Tamás számolt be a kiadványról, melynek ötlete még 1992-ben született. A többszörös paralimpiai bajnok Szekeres Pál beszédében a holnaptól kapható könyvről azt mondta: „Van, akinek ez tankönyv, van, akinek családi album. A lényeg azonban az, hogy nagy büszkeség a kötet nem csak a készítőknek, minden magyar embernek! Hiszen a belefoglalt sportsikerekre mindenki büszke.” Hozzátette, véleménye szerint a kiadvány „nem hiányozhat egyetlen sportot szerető magyar család polcáról sem.”
 
Thaly Zoltán a kötet felelős szerkesztője kiemelte, hogy utoljára 72 évvel ezelőtt jelent meg a magyar sportot összefoglaló enciklopédia. Most készült el azonban az első olyan ismerettár, melybe belefoglalták az olimpiai mellett, a paralimpiai bajnokokat és sikereket is.

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok