2024. március 28.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Folyamatban az egészségügy konszolidációja

2010. október 28.
A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkársága szakmai szervezetekkel és szakértőkkel egyeztetett az egészségügyi többletforrások elosztásának szempontjairól.
A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkársága, az érintett öt szakmai szervezet (Magyar Kórházszövetség, Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület, Egyetemi Klinikák Szövetsége, Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete, Medicina 2000) és a minisztérium által meghívott szakértők tegnap egyeztettek azon elvekről, amelyek mentén a korábban az országgyűlés által elfogadott kasszamaradvány elosztásra kerülne.
 
Ezek alapján a többletforrás elosztásában olyan szempontokat kíván érvényesíteni az ágazatvezetés, amelyek összhangban vannak a kialakult válsághelyzet okaival, tompítják annak következményeit. Az elvek figyelembe veszik az intézmények teljesítményét, az igazságossági szempontok szerinti korrekciót, az adósságállomány nagyságát és az egészségpolitikai célokat.
 
A pénzből nem részesülnek azok az intézmények, amelyek más jogcímen kapnak konszolidációs forrásokat.
 
A konszolidációért cserébe az intézmények vállalják az adósságjelentési rendszerben való folyamatos részvételt, a struktúraátalakítási területi munkában való részvételt, valamint a súlyosan eladósodott intézmények konszolidációs terv készítését.
 
Az ágazatvezetés a következő napokban tárgyal a Nemzetgazdasági Minisztériummal az elvek jóváhagyásáról és az összeg konkrét elosztásáról, majd a közigazgatási egyeztetést követően a kormány dönt az erre vonatkozó rendelettervezetről.
 
Az Egészségügyért Felelős Államtitkárság mindent megtesz annak érdekében, hogy ez az összeg minél előbb eljusson az egészségügyi szolgáltatókhoz.

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok