2024. április 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Sürgős felhívás valamennyi diák, pedagógus és iskola részére

2010. október 13.
A Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közös szervezésben, az ő tapasztalataikat is segítségül híva "Százforintos gyűjtőakciót" indítunk. Arra kérünk minden magyar diákot, pedagógust, hogy fejenként legalább száz forinttal járuljon hozzá a katasztrófa áldozataivá vált családok megsegítéséhez. Az intézményvezetőket pedig arra kérjük, hogy koordinálják az október 31-éig tartó adománygyűjtést.
Az egész ország lakosságát megrázta a Kolontárt és Devecsert ért iszapkatasztrófa. A tragédiában elhunytak hozzátartozóinak együttérzésünket, részvétünket fejezzük ki. Halottaik nyugodjanak békében!
 
Szívszorító minden egyes tudósítás, minden egyes kép, mely arról számol be, hogyan lehetetlenült el egyik pillanatról a másikra két településen az élet, hogyan vált otthontalanná több száz család és hogyan nehezedett el a gyermekek sorsa.
 
Tanárként úgy gondolom, a gyermekekben is tudatosítani kell, hogy nemzetként összetartozunk, egy ilyen tragédiában nem hagyhatjuk sorsukra a bajba jutottakat. A segítségnyújtás mindannyiunk elemi emberi kötelessége.
 
A Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közös szervezésben, az ő tapasztalataikat is segítségül híva „Százforintos gyűjtőakciót” indítunk. Arra kérünk minden magyar diákot, pedagógust, hogy fejenként legalább száz forinttal járuljon hozzá a katasztrófa áldozataivá vált családok megsegítéséhez. Az intézményvezetőket pedig arra kérjük, hogy koordinálják az október 31-éig tartó adománygyűjtést, és az összegyűlt pénzadományokat a Máltai Szeretetszolgálat alábbi, erre a célra megnyitott számlájára fizessék be:
 
OTP 11784009-20200745-00000000
 
Az iskolák által összegyűjtött pénzt a kolontári és devecseri általános iskolába járó gyermekek családjainak, illetve az érintett iskoláknak juttatja el a Máltai Szeretetszolgálat. Minden adakozó intézmény neve felkerül a NEFMI honlapjára.
 
Tisztelettel kérem, hogy minden iskola csatlakozzék a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkársága és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kezdeményezéséhez.
 
Együttérzésükben bízva, a bajba jutottak nevében előre is köszönjük fáradozásukat.
 
Dr. Hoffmann Rózsa
oktatásért felelős államtitkár
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok