2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Hálózati tanulásért díj: 2010-ben osztották ki először

2010. december 9.
Az egész életen át tartó tanulásra vonatkozó magyar stratégia elfogadásának 5. évfordulójára idén a Tempus Közalapítvány – az Európai Bizottság támogatásával – díjat hozott létre olyan Magyarországon aktívan és eredményesen működő, az egész életen át tartó tanulással kapcsolatos hálózatok támogatására, amelyek más hazai kezdeményezések számára is példaértékűek lehetnek.
December 9-én, a Hálózatok az oktatásért nevű konferencián a családokat önkéntes munkával segítő Otthon Segítünk Alapítvány (OSA) „Kéz a kézben” hálózata, az Egressy Gábor Kéttannyelvű Műszaki Szakközépiskola pályázata alapján a hallássérült gyermekek számára tananyagot fejlesztő „Fülemüle” c. hálózat, és a Budapesti Művelődési Központ „Kattints rá, Nagyi!” nevű, időskorúakat számítástechnikai ismeretekhez segítő hálózata lett díjazott.
 
A többszázezres nyereményt az OSA csapat- és hálózatépítésre, a szenior-projekt országos lefedettségének bővítésére használja fel, a Fülemüle pedig egy országos tanulmányi versennyel színesedik a díjazásnak köszönhetően.
Az egész életen át tartó tanulás hazai stratégiájának elterjesztése érdekében 2008 óta dolgozik hálózatok létrehozásának elősegítésén a Tempus Közalapítvány. A többoldalú hálózati együttműködések, több partnerintézményt megmozgató helyi v. regionális összefogások közcélokat szolgálnak, és – az egész életen át tartó tanulás céljait megvalósítva – célcsoportjuk lehet a kisgyermekektől kezdve az időkorúakig bármelyik korosztály.
 
A közalapítvány Hálózati tanulásért díja hagyományteremtő céllal jött létre, kiírását 2011-ben is tervezik.
 
 
További információk:
Dányi Andrea
sajtóreferens
TEMPUS Közalapítvány
Budapest, IX., Lónyay u. 31.
Tel: 237-1300/124-es mellék

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok