2024. április 18.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Hervé-kiállítással kezdődik a Fotóhónap 2010 a Szépművészeti Múzeumban

2010. október 27.
Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár és René Roudaut, Franciaország magyarországi nagykövete Lucien Hervé fotóművész száz művéből álló kiállítást nyitott meg október 27-én a Szépművészeti Múzeumban.
A tárlat, amely a Fotóhónap 2010 rendezvénysorozat kiemelt eseménye, az újonnan a múzeum gyűjteményébe került alkotásokat és számos, eddig még nem közzétett dokumentumot mutat be a száz évvel ezelőtt született magyar származású művész építészeti fotóira helyezve a hangsúlyt.
 
Lucien Hervé: Szajna-part, Párizs, 1948 (Mai Manó Ház)
Lucien Hervé: Szajna-part, Párizs, 1948 (Mai Manó Ház)
„A művészettel foglalkozók körében közhely, hogy hazánk a két világháború között nagyhatalom volt a fotóművészet területén, hiszen korszakos alkotókat adott a világnak. Robert Capa, André Kertész, Martin Munkácsi, Brassai, Moholy-Nagy László vagy Lucien Hervé neve garancia a világ bármely múzeuma, galériája számára. Ezért fogtak össze évek óta a Fotóhónapot életre hívó, hivatásos hazai fotóművészek az őket segítő muzeológusokkal és művészettörténészekkel, hogy ezek a nevek, valamint a ma is alkotó művészeké itthon is minél szélesebb körben ismertek legyenek” – mondta köszöntő beszédében Szőcs Géza.
 
Az ünnepélyes megnyitón a kultúráért felelős államtitkár és Franciaország magyarországi nagykövete mellett beszédet mondott Baki Péter és Gebauer Imola, a kiállítás két kurátora, valamint Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója.

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok