2024. április 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár köszönőlevele

2010. november 12.
A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkársága felhívására a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal szervezett "Százforintos gyűjtőakcióban" közel 700 ezer diák vett részt, hogy adományaikkal segítsék a vörösiszap-katasztrófa által sújtott családokat.
Kedves Gyerekek és Tisztelt Tanártársaim!
 
Amikor alig egy hónappal ezelőtt a vörösiszap károsultjainak megsegítésére „Százforintos gyűjtőakciót” hirdettem meg, anélkül, hogy magamban bármiféle elvárást fogalmaztam volna meg, nem gondoltam, hogy az akció az összefogás, az emberség ilyen nagyszerű, példaértékű megmozdulása lesz.
 
Nehéz szavakat találni arra az érzésre, amit átéltem, amikor megtudtam, hogy összesen 69,642,123 forint érkezett a felhívásban megadott számlára. Ez azt jelenti, hogy több mint 696 ezren nyújtottak segítő kezet az otthonaikat elveszítő devecseri és kolontári családoknak.
 
Köszönet illet minden gyermeket és az akciót munkájával segítő kollégát. Szívet melengető a tudat, hogy ismeretlenül is százezrek siettek a katasztrófa áldozatainak segítségére, hogy iskoláinkban olyan fiatalok nevelkednek és olyan pedagógusok tanítják őket, akik nem nézik tétlenül mások tragédiáját.
 
A zsebpénzetekből megtakarított jelentős összeget november 28-án, Advent első vasárnapján fogjuk átadni.
 
Az átadóünnepségre sajnos nem kísérhet el az adakozók sokszázezres serege. De hogy valamiképpen mégis jelen lehessetek, arra kérlek benneteket, hogy írjatok – az ünnepségen felolvasható – pár soros levelet arról, hogyan látjátok a katasztrófa hatásait, mi motiválta adakozó szándékotokat, vagy egyszerűen vessétek papírra vigasztaló jókívánságaitokat. Rajzokat, saját készítésű képeket is küldhettek. A munkáitokból összeállított kis gyűjteményt átadjuk majd azoknak, akiknek ismeretlenül segítettetek.
 
A bajba jutott családok helyett is hálás szívvel köszönöm, hogy adományaitokkal hozzájárultatok a katasztrófa áldozatainak életkezdéséhez.
 
Hoffmann Rózsa
Oktatásért felelős államtitkár

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok