2024. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Az I. Ifjúsági Olimpia érmeseit köszöntötték

2010. november 12.
Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter és Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportért felelős államtitkára ünnepélyes keretek között köszöntötte az I. Ifjúsági Olimpián érmes helyezést elért sportolókat és edzőiket. A NEFMI Tükörtermében megrendezett eseményen az érmet nyert sportolók mellett a felkészítésben részt vevő edzők is miniszteri díszokleveleket vehettek át.
Réthelyi Miklós ünnepi beszédében a hét arany-, négy ezüst- és hat bronzérmet elért fiatal sportolók mellett méltatta az edzők és szülők munkáját, segítőkészségét és áldozatvállalását is. A miniszter kiemelte: jól felkészült versenyzők, biztos háttér és magasan képzett sportszakemberek nélkül nem lehet világra szóló eredményeket elérni.
 
Az I. Ifjúsági Olimpia érmeseit köszöntötték
Czene Attila pohárköszöntőjében elmondta: „Szingapúrban 18 sportágban, közel 50 versenyzőnk igazolhatta, hogy a magyarok továbbra is a világ legerősebb sportnemzetei közé tartoznak. Bizonyították erejüket, tehetségüket, kitartásukat, és azt is, hogy a nemzet méltán számíthat rájuk. A Nemzeti együttműködés Kormányának célja, hogy visszavezesse a magyar versenysportot a minőségi teljesítmények lehetőségeihez. Megteremtse az ehhez szükséges feltételeket, az ezt elősegítő stabil működés jogi, pénzügyi, társadalmi hátterét. Ez nem csupán erkölcsi küldetés. Eszköz a nemzeti közösség öntudatának erősítéséhez és védelméhez, határainkon belül és azon kívül is.”
 
 
Sportért Felelős Államtitkárság

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok