2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Idősek Világnapja

2010. szeptember 29.
Az Idősek Világnapja alkalmából Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter és Tállai András önkormányzati államtitkár a Parlamentben adják át az Idősbarát Önkormányzat Díjat és a szakmai elismeréseket az idős emberekért sokat tevékenykedők részére. Az időskort ábrázoló "Koroltó" országos fotópályázat nyerteseinek elismerésére is ez alkalommal kerül sor.
Idősbarát Önkormányzat Díj
és szakmai elismerések ünnepélyes átadása,
a „Koroltó” fotópályázat eredményhirdetése
 
Az esemény időpontja: 2010. szeptember 30., (csütörtök) 10 óra
Helyszíne: Parlament felsőházi terem, 1054 Budapest, Kossuth L. tér 1-3.
 
Laki Krisztina: Generációk
Laki Krisztina: Generációk
 
Az „Idősbarát Önkormányzat Díj” azon önkormányzatok munkáját hivatott elismerni, melyek aktív tevékenységükkel elősegítik az idősek életminőségének javulását, helyi szervezeteik működését, hozzájárulnak a szabadidős programok megszervezéséhez, illetve a helyi közéletbe és annak alakításába széleskörűen bevonják az időskorú polgárokat és szervezeteiket.
Az „Idősekért” Díjat az Idősek Világnapjához kapcsolódóan 2005 óta kapják azok a szakemberek, akik az idős emberek anyagi, fizikai, lelki egészségéért, az időskori aktivitás megőrzése érdekében végzett munkájuk során kiemelkedő teljesítményt nyújtanak.
 
A díjat és a szakmai elismeréseket átadja:
Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter
Tállai András önkormányzati államtitkár
 
„Koroltó” fotópályázat
A Nemzeti Erőforrás Minisztérium nyár folyamán kiírt országos és regionális fotópályázatára összesen 430 kép érkezett 97 amatőr és professzionális alkotótól. A kínálatban magas színvonalú portréfotók és igényes szociofotók egyaránt szerepelnek.
 
A fotópályázat célja az időskor, az idős emberek hétköznapjainak negatív sztereotípiáktól mentes bemutatása fotók segítségével.
 
A fotópályázat nyerteseinek az elismeréseket átadja:
Bernáth Ildikó fogyatékosságügyi miniszteri biztos
 
A Nemzeti Erőforrás Minisztérium különdíját átadja:
Réthelyi Miklós miniszter
 
A beérkezett alkotásokból szeptember 22-én Székesfehérvárról indult – 7 vidéki helyszín érintésével – az egész országot átfogó „Koroltó” kiállítás-sorozat, amely október közepén Budapesten zárul. A regionális első helyezett alkotásokból „Koroltó” címmel nyílik átfogó kiállítás Budapesten, amely október 5-12. között lesz látható az Erzsébetvárosi Közösségi Házban.

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok