2024. április 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár átadta az idei közművelődési és közgyűjteményi díjakat

2010. október 22.
2010. október 22-én a Néprajzi Múzeum aulájában Szőcs Géza kulturális államtitkár átadta – dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter nevében – a kiemelkedő teljesítményt nyújtó muzeológusoknak, könyvtárosoknak, levéltárosoknak és közművelődési szakembereknek a szakma legmagasabb kitüntetéseit.
„Díjazottaink örömteremtő emberek, akik megértették, hogy a kultúra bármely területén dolgozzon is az ember, nincs, nem lehet nemesebb hivatása, mint istenadta tehetségével a jót, az igazat és a szépet szolgálni. Aki ezeket szolgálja, a nemzet kultúráját szolgálja. Aki a nemzet kultúráját szolgálja, a nemzet jövőjét szolgálja. E szolgálat önmagában hordja jutalmát, a díj e jutalomnak csupán halvány visszfénye.”
 
Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár átadta az idei közművelődési és közgyűjteményi díjakat
A miniszter Móra Ferenc-díjat adományozott öt muzeológusnak, Pauler Gyula-díjat négy levéltárosnak. Szinnyei József-díjban hat könyvtáros részesült. További hat, közgyűjteményi területen dolgozó szakember a Széchényi Ferenc-díjat vehette át.
 
A miniszter Bessenyei György-díjat adományozott hat, Wlassics Gyula-díjat pedig tizennyolc közművelődési szakembernek.
 
Dr. Réthelyi Miklós miniszter úr aláírásával ellátott Életfa díjat vehetett át a népművészet, hagyományőrzés területén sikeres szakmai életút elismeréseként három fő.
 
Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár átadta az idei közművelődési és közgyűjteményi díjakat
A mindenkori kulturális tárca miniszterének megbecsülését és pályakezdésükön a biztatást jelentette 15 főnek a Népművészet Ifjú Mestere díj átvétele.
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok