2024. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Megállapodás a plusz 700 millió Ft elosztásáról

2010. augusztus 6.

Czene Attila sport államtitkár és Molnár Zoltán MOB-főtitkár vezetésével ültek tárgyalóasztalhoz a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Sport Államtitkárságának képviselői, valamint a Magyar Olimpiai Bizottság delegáltjai. A megbeszélésen döntés született a 1152/2010 (VII.9.) sz. Kormányhatározattal - olimpiai felkészülésre - biztosított 700 millió forint összegű plusz forrás felhasználásáról.


A megállapodás szerint a plusz forrásból 400 millió Ft-ot eredményességi alapú sportági szakmai támogatásra, 90 millió Ft-ot pedig központi edzőtáborok finanszírozására fordítanak. A fennmaradt 210 millió Forintból 60 milliót a Bay Béla edzői ösztöndíj program kiegészítésére, 50 milliót sportegészségügyi és sporttudományos támogatásokra (beleértve a doppingellenes küzdelmet is), 40 milliót a Gerevich versenyzői ösztöndíj program kiegészítésére, 3-szor 20 milliót pedig az előző olimpiákra nem kvalifikált, „kis” sportágak alaptámogatására, Paralimpiai felkészülésre, valamint az Ifjúsági Olimpia megnövekedett költségeinek finanszírozására - és tartalék képzésére - használnak fel.


A találkozón megállapodás született arról is, hogy a Mező Ferenc Közalapítvány megszűnésével az alapítvány feladatait a MOB veszi át. A MOB a hozzá forduló, rászoruló olimpikonokat eddig is segítette, így nem ismeretlen számára a segélyezési tevékenység.


Lukács Zsuzsanna kabinetfőnök tájékoztatta a MOB képviselőit, hogy a sportcélú támogatások felhasználásáról szóló támogatási rendeletet a Sport Államtitkárság módosította annak érdekében, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság a részére biztosított támogatást továbbadhassa a szövetségek részére. Ennek megfelelően az államtitkárság és a MOB a szerződést augusztus 4-én aláírta, az összeg átutalása 5-én megtörtént, így a pénteki nap folyamán az megjelenik a MOB számláján, lehetővé téve a szövetségek részére történő azonnali továbbadást.

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok