2024. március 28.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Megszerettetni az olvasást, akár a világháló böngészésével

2010. október 20.
Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár az olvasás fontosságára hívta fel a figyelmet Budapesten a Központi Statisztikai Hivatal Olvasással a tudásért című konferenciáján.
Az államtitkár úgy fogalmazott: "fogyó nemzet vagyunk, amelyre ráfér a gyarapodás". Ha erre a közélet és a politika nem próbál meg olyan válaszokat adni, amelyek a családok támogatását segítik, akkor a KSH dolgozóinak figyelmeztetése a fogyásra sokszor hiábavaló - tette hozzá.
 
Soltész Miklós kiemelte: mindegy, hogy a fiatalok a hagyományos könyvtárak kötetein keresztül vagy pedig a világhálót böngészve szeretik meg az olvasást.
 
Az államtitkár felhívta a figyelmet a hangoskönyvek fontosságára is, amelyek elsősorban a vakok és gyengénlátók számára nyújtanak hozzáférést a könyvekhez.
 
Megemlítette a szociális és az oktatási államtitkárság közös tervét azzal kapcsolatban, hogy a jövőben a filmek nagy részét ne szinkronizálják. Meggyőződése szerint ezzel javítani lehetne a fiatalok nyelvtudását és emellett olvasásra késztetné az embereket.

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok