2024. április 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Megszületett a Magyar Mozgókép Közalapítvány 2013-ig szóló állami támogatását biztosító megállapodás

2010. február 9.
A Magyar Mozgókép Közalapítvány mint a mozgókép mecenatúra fő letéteményese jó rendszer, bár jobbítható, alapjaiban megfelel az érdekeknek, felesleges felváltani- hangsúlyozta Hiller István oktatási és kulturális miniszter hétfőn a 41. Magyar Filmszemle díjátadó záróünnepségén.
Fotó: Gordon Eszter
Fotó: Gordon Eszter
Hiller István és az MMKA képviseletében Bod Péter Ákos hétfőn aláírták azt a megállapodást, amelynek értelmében a Magyar Mozgókép Közalapítvány állami finanszírozása az elkövetkezendő három évben enyhén növekvő és kiszámítható lesz.
 
A tárcavezető felidézte, hogy több mint 6 évvel ezelőtt, az országgyűlés ellenszavazat nélkül fogadta el a filmtörvényt. „A szakma és a politika megtalálta a közös hangot”. A Magyar Mozgókép Közalapítvány a magyar filmművészet és a magyar filmipar számára meghatározó volt az elmúlt fél évtizedben.
 
Mint rámutatott, remélhetőleg rendszerré vált és marad Magyarországon az, hogy nem a politika dönti el, ki játsszon egy filmben és ki rendezzen egy filmet.
 
Hiller István köszönetet mondott Grunwalsky Ferencnek, a Magyar Mozgókép Közalapítvány Kuratóriuma volt elnökének, továbbá az eddigi kurátoroknak, az új kuratóriumnak és elnökének, Kőrösi Zoltánnak pedig eredményes munkát kívánt.
 
Hiller István gratulál Rózsa Jánosnak, a Magyar Mozgókép Mestere cím idei egyik kitüntetettjének
Hiller István gratulál Rózsa Jánosnak, a Magyar Mozgókép Mestere cím idei egyik kitüntetettjének

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok