2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Ülésezett a Magyar Ifjúsági Konferencia

2010. december 13.
A magyar fiatalok legmagasabb szintű egyeztetési fóruma, a Magyar Ifjúsági Konferencia (MIK) 2010. december 11-én, Budapesten tartotta idei második ülését, amelyen 9 régióból 45 szervezet képviselője vett részt.
A parlamentben megrendezett tanácskozáson Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a család- és népesedéspolitika fontosságára hívta fel a hallgatóság figyelmét. Téglásy Kristóf főosztályvezető az új kormányzati ifjúságpolitika céljait, a kialakult intézményi struktúrát mutatta be, a delegáltak a magyar EU elnökség ifjúságpolitikai feladatairól és lehetőségeiről is tájékoztatást kaptak. Répás Zsuzsanna, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára bejelentette, hogy 2012-ig létrejön a Magyarság Háza, amely nem csak múzeumként fog szolgálni, hanem újszerű, interaktív fóruma kíván lenni a fiataloknak.
 
Ulicsák Szilárd miniszteri biztos előadásában ismertette az újonnan megalakuló Bethlen Gábor Alap munkáját és a határon túli magyarság támogatásának új rendszerét. Az alap háromfős bizottságból, kilencfős kollégiumból áll, tevékenységét a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) és a Magyar Ifjúsági Konferencia szakmai iránymutatása alapján végezi.
 
Ülésezett a Magyar Ifjúsági Konferencia
Schmitt Pál köztársasági elnök fogadta és Kövér László házelnök köszöntötte a konferencia résztvevőit. A régiók cserkész küldöttei ünnepélyes keretek között megkoszorúzták Teleki Pál miniszterelnök, egykori főcserkész emléktábláját a Sándor-palota belső kertjében.
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok