2024. február 28.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

A minőség javítása közös érdek

2010. december 15.
A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkársága három alkalommal folytatott egyeztetető tárgyalást a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának delegációjával az új felsőoktatási törvény koncepciójáról.
A legutóbbi megbeszélésen megállapodás született többek között: a munkaerő-piaci kapcsolatok ágazati szinten történő figyelembevételről; a koncepcióba foglalt Bolognai-rendszer kereteinek megtartása melletti szabályozásról; a tehetséggondozás és a tanárképzést érintő osztatlan képzés bevezetésének fontosságáról; a felvételi rendszer minőségjavító változásainak fokozatos bevezetéséről. Egyetértés volt a hátrányos helyzetű és a fogyatékkal élő hallgatókat érintő kérdésekben.
 
A szenátusi és bizottsági képviseleti arányra vonatkozó hallgatói igényeket elfogadva, és továbbgondolva az államtitkárság a hallgatói önkormányzatok támogatottságát (a választói arányokat) figyelembe vevő differenciált részvételi arányra és jogosultságra tesz javaslatot.
 
A vizsgák számára, a kreditszűrésre vonatkozó kérdések továbbra is nyitva maradtak.
 
A Nemzeti Erőforrás Minisztérium változatlanul azt az álláspontot képviseli a hallgatókkal folytatandó tárgyalásokon, hogy a felsőoktatás minőségi javulásának garanciáiért a hallgatóknak is munkálkodniuk kell.

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok