2024. április 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Munkácson ülésezett a Magyar Ifjúsági Konferencia

2010. szeptember 7.
2010. szeptember 4-én, Munkácson, a városháza üléstermében tartotta ülését a Magyar Ifjúsági Konferencia (MIK), amelyen 8 régióból 31 szervezet képviselője vett részt.
Az ülés házigazdája és egyben levezető elnöke, az Állandó Bizottság leköszönő alelnöke Popovics Pál, a Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség elnöke volt. A konferenciát köszöntötte Lengyel Zoltán Munkács polgármestere. Az ülésen Sziklavári Vilmos a Magyar Köztársaság ungvári főkonzulja felolvasta dr. Schmitt Pálnak, a Magyar Köztársaság elnökének a Magyar Ifjúsági Konferenciához írt köszöntőjét, és tolmácsolta meghívását a Sándor Palotába, a legközelebbi, Magyarországon tartandó konferencia idejére.
 
Munkácson ülésezett a Magyar Ifjúsági Konferencia
A konferencia résztvevői kerekasztal-beszélgetésen kaptak tájékoztatást a Magyar Kormány céljairól, a meghatározó értékekről, a tárcák és szakterületek megtett és tervezett intézkedéseiről. A kárpátaljai magyarság helyzetéről, sikereikről és gondjaikról Orosz Ildikó, a Kárpátaljai Magyar Pedagógus Szövetség és Kovács Miklós, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnökei számoltak be.
A konferencia zárónyilatkozat elfogadásával zárult, az eseményt követően a küldöttek ellátogattak a Vereckei emlékműhöz.
 
A Magyar Ifjúsági Konferencia következő ülésére 2010. december 11-én kerül sor, amelyet Soltész Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hív össze, a Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat - MIK Titkársága - bevonásával.
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok