2024. április 24.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Nemzedékek kapcsolata Európában

2010. október 8.
Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár előadóként vesz részt 2010. október 8-án a Millenáris Teátrumban az Európai Unió „Youth on the Move - Mozgásban az Ifjúság” című kampánynyitó rendezvényén.
Az október 8-9-én rendezett kétnapos programsorozat, amelynek kezdeményezője az Európai Bizottság, az új Európa 2020 stratégia nevében az európai országok közötti kapcsolatokat erősítő tanulási-képzési programokra kívánja felhívni a figyelmet, s széleskörű tájékoztatást nyújtani az érdeklődő fiataloknak.
 
Számos diák és pedagógus ismeri már például az Erasmus ösztöndíj, a szakmai gyakorlatokat támogató Leonardo program, a pedagógiai szakmai továbbképzésekre lehetőséget adó Comenius vagy a Fiatalok Lendületben Program előnyeit. Mindezeket szeretné erősíteni és még szélesebb körben ismertté tenni a rendezvénysorozat, amelynek célkitűzéseivel a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkársága is egyetért. Egyaránt fontosak számunkra a magyar fiatalok, felnőttek külföldi tapasztalatszerzési lehetőségei és a hazánkba látogató külföldi diákok Magyarország iránti érdeklődése, kultúránk megismertetése.
 
A „Youth on the Move - Mozgásban az Ifjúság” című rendezvény további rendhagyó jelentőségét az adja, hogy 2011 első félévében Magyarország tölti be az Európai Unió soros elnöki tisztét. Az elnökségi program távlati célja, hogy a magyar oktatási rendszer képviselői az Európai Unió területén adott oktatási-tanulási, valamint képzési és munkalehetőségekkel magyar és európai állampolgárokként is élni tudjanak.
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok