2024. április 24.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium nemzeti gyásznappal kapcsolatos közleménye

2010. április 14.
A Magyar Köztársaság Kormánya 2010. április 17-ét – az évszázados sorsközösségen alapuló lengyel-magyar barátságra tekintettel, osztozva a lengyel nemzetnek Lech Aleksander Kaczyński, a Lengyel Köztársaság elnöke halála miatt érzett gyászában – nemzeti gyásznappá nyilvánította.
Az oktatási és kulturális miniszter tájékoztatta a magyar közoktatási intézményeket a nemzeti gyásznappal kapcsolatos teendőkről.
 
Hiller István felhívja a figyelmet arra, hogy az általános iskolák az ötödik évfolyamtól kezdődően, továbbá a gimnáziumok, szakközépiskolák és szakiskolák 2010. április 16-án tanóra keretében emlékezzenek meg a lengyel-magyar történelem közös eseményeiről és a két nemzet barátságáról. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium minden közoktatási intézménynek háttéranyagot juttatott el a lengyel-magyar kapcsolatok történetéről.
 
Az oktatási és kulturális miniszter felhívja a felsőoktatási intézmények vezetőinek figyelmét arra, hogy a gyásznapon a közoktatási intézményekhez hasonlóan ők is tűzzék ki a fekete zászlót intézményükön.

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok