2024. április 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Csak a vizsgálat után lesz döntés az Omninvest Kft.-vel kötött szerződésről

2010. október 29.
A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkársága számára kulcsfontosságú a világviszonylatban is kiemelkedő magyar oltási program és a védőoltások biztonságának garantálása. Az ágazat határozottan fellép minden olyan körülménnyel szemben, amely ezt a biztonságot veszélyezteti.
Jelenleg a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal vizsgálja az Omninvest Kft. és az állam közötti szerződéseket, a védőoltással kapcsolatos állami források felhasználását. A vizsgálat arra is kiterjed, hogy a szerződések előnyösek vagy hátrányosak voltak-e a magyar állam számára. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium az eljárás során szorosan együttműködik a Hivatallal, a tárca háttérintézményeit érintő kérdésekben az eljárás kezdeményezője volt.
 
Mint ismeretes az előző kormány 2004-ben 15 évre szóló szerződést kötött az Omninvest Kft.vel a veszélyeztetett lakossági csoportok számára térítésmentesen adható oltóanyag gyártásáról és szállításáról. Az előző kormányzati vezetés ez év május 31-ig 3,4 milliárd forintot már kifizetett a H1N1 oldóanyagokra, illetve 1,3 milliárdot az idei szezonális oltóanyagok beszerzésére, ugyanakkor az ágazat többi, egészségügyi ellátást végző intézményei nem juthattak elegendő finanszírozáshoz.
 
A szerződés áttekintéséről a rövidesen lezáruló vizsgálat eredményétől függően döntünk és – eddigi gyakorlatunkhoz híven – megtesszük a szükséges lépéseket az állami pénzekkel történő gazdálkodás átláthatósága és védőoltási rendszerünk biztonsága érdekében.

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok