2024. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Országos Múzeumigazgatói Konferencia Szegeden

2010. november 4.
2010. november 5-6-án, három év után újra megrendezik az Országos Múzeumigazgatói Konferenciát Szegeden, a Csongrád megyei Móra Ferenc Múzeum szervezésében.
A konferenciára meghívott országos, megyei, egyházi és városi fenntartású, valamint a határon túli múzeumok vezetőit Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár, dr. Kálnoki-Gyöngyössy Márton helyettes államtitkár és L. Simon László, az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottságának elnöke köszönti. Ezt követően a szaktárca képviselői tájékoztatják a múzeumok vezetőit a magyar múzeumügy jelenéről és lehetséges jövőjéről, az NKA Múzeumi Kollégiumának stratégiájáról, valamint a múzeumi területen is egyre nagyobb szerepet játszó szerzői jog kérdéseiről. Ismertetik a közeljövőben várható jogszabályi változásokat, és összefoglalják a következő év támogatási rendszerének lehetőségeit is.
 
A konferencia megszervezésére mind kormányzati, mind intézményi részről növekvő igény mutatkozott, hiszen az a korábbi években jó alkalom volt a szaktárca és az általa irányított, koordinált intézményrendszer közötti kommunikációra. Ezt a hagyományt pedig nemcsak érdemes, hanem szükségszerű is felújítani.

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok