2024. március 28.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Párbeszéd a rektorokkal

2010. november 12.
A Magyar Rektori Konferencia mondott elsőként véleményt a szaktárca néhány nappal ezelőtt bemutatott új felsőoktatási törvény koncepciótervezetéről. A november 9-én megtartott fórum támogathatónak nevezte a tervezetet, a bolognai rendszer legnagyobb veszteseként emlegetett pedagógusképzés átalakítását pedig a felsőoktatás legtekintélyesebb grémiuma egyhangúlag üdvözölte.
A Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkára a találkozót követően elmondta: a Magyar Rektori Konferencia tagjai közül senki sem vitatta a 2006-ban indokolatlanul gyors tempóban áterőltetett bolognai rendszer felülvizsgálatának szükségességét.
 
Hoffmann Rózsa úgy fogalmazott: a tervezet fontos elemeihez kapcsolódóan sok megfontolásra érdemes, jobbító szándékú javaslat hangzott el, amelyeket az egy hónapig tartó vita végeztével be fognak építeni a koncepcióba. Hangsúlyozta: az egyeztetési folyamat első állomásán terméketlen viták helyett valódi párbeszéd alakult ki az államtitkárság és a felsőoktatási intézmények vezetői között.
 
Az egyeztetést követően a Magyar Rektori Konferencia is közleményt adott ki, amely szerint „támogatja, hogy olyan új felsőoktatási törvény kerüljön elfogadásra, amely megteremti a hatékonyabb intézményi működés feltételeit, növeli a felsőoktatási képzés színvonalát, és erősíti az intézményi autonómiát”.
 
Nemzeti Erőforrás Minisztérium
Oktatásért Felelős Államtitkárság

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok