2020. szeptember 24.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Pro Cultura Hungarica díjat adott át Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár Fellbachban

2010. október 23.
Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár az 1956-os forradalom 54. évfordulóján részt vett és beszédet mondott Pécs testvérvárosában, a németországi Fellbachban rendezett ünnepi megemlékezésen.
Ebből az alkalomból Pro Cultura Hungarica díjat adott át Christoph Palmnak, Fellbach főpolgármesterének, valamint az idén húszéves stuttgarti intézmény, az Akademie Schloss Solitude alapító tagjának, művészeti vezetőjének és egyben igazgatójának, Jean-Baptiste Jolynak.
 
„Különös öröm számomra az 1956-os forradalom és szabadságharc 54. évfordulóját Önökkel együtt ünnepelni Fellbachban, abban a városban, amely elsőként létesített testvérvárosi kapcsolatot egy magyarországi várossal, Péccsel. Szeretném kifejezni köszönetemet a magyar–német barátság elmélyítéséért tett erőfeszítéseikért. Örülök, hogy a német emberek évről évre oly sok rokonszenvvel, velünk együtt ünneplik az ’56-os forradalom évfordulóját. Különösen bensőséges a rendezvények hangulata itt, Németország déli részén, ahol a forradalom leverése után sok magyar honfitársunk lelt új hazára” ­– mondta köszöntő beszédében Szőcs Géza.
 
Az ünnepségen részt vett Rolf Kurz, Magyarország Baden-Württemberg tiszteletbeli konzulja és Keresztury Tibor, a Stuttgarti Magyar Kulturális és Tájékoztatási Központ igazgatója is.
 
A díjátadás után Lajkó Félix hegedűvirtuóz adott koncertet.
 
A kultúráért felelős államtitkár október 24-én köszöntőt mond a baden-württenbergi magyar szervezetek és egyházak közös központi ’56-os megemlékezésén.

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok