2024. március 28.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Réthelyi Miklós a ConCordia nyílt napján

2010. augusztus 3.
Dr. Réthelyi Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium tárcavezetője augusztus 8-án vasárnap Nagykovácsiban részt vesz a 10. Közép-európai Cserkésztalálkozó, a ConCordia 2010 nyílt napján. A találkozó augusztus 2-án hétfőn nyitotta meg kapuit, záró ceremóniája augusztus 11-én lesz Budapesten, a Szent István Bazilika előtti téren.
A ConCordia legfőbb üzenete az, hogy Közép-Európa fiataljai békében tudnak együtt élni és dolgozni. A Nagykovácsi határában lévő Sztrilich Pál Cserkészparkban összesen 7 altáborban, 22 cserkészszövetség tagjai képviseltetik magukat a ConCordia-n. Elsősorban a visegrádi négyek országaiból jöttek fiatalok, de szép számmal megjelentek határon túli magyarok is, valamint Svájcból, Horvátországból és Tajvanról is érkeztek cserkészek.
 
A táborlakók változatos programokon vesznek részt, ezek közül kiemelkedik a V4 Falu, a Társadalmi Felelősségvállalás Napja, és a Vendégségben Magyarországon elnevezésű két és fél napos esemény. A tábor védnökei is meglátogatják a cserkészeket, így Gyulay Endre és Beer Miklós püspök urak, Németh Kristóf színész, Rúzsa Magdi és Kovács Ákos énekesek is el fognak pár órát tölteni a fiatalok társaságában.
 
Az érdeklődők interneten is követhetik a tábor menetét a www.concordia2010.hu weboldalon.

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok