2024. április 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Segítség a kisiskoláknak

2010. október 28.
Az Opel Hungary és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkárságának közös adományozó ünnepségén vehette át négy kisiskola a cég által felajánlott 120 darab jó minőségű és állapotú használt számítógépet.
Az új kormány az iskolát a település lelkének, lakosságmegtartó erejének, a szellemi és kulturális élet alapműhelyének tartja. Példák sora igazolja: ahol az előző kormány az intézményeket felszámolta, lassú sorvadásnak indultak a települések, csak ott van jövő, ahol működik az óvoda, iskola.
 
Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár szívügyének tartja a kisiskolák megőrzését. A kedvezményezettek kiválasztása az Oktatási Hivatal Regionális Igazgatóságának segítségével történt. Mind az államtitkárság, mind az Opel Hungary elsődleges szempontként jelölte meg, hogy a számítógépek olyan iskolákba kerüljenek, ahol a diákok többsége hátrányos helyzetű, akiknek a szülei nem engedhetik meg maguknak, hogy gyermekeiknek számítógépet vásároljanak.
 
Napjainkban kiemelt szerepet játszik a számítástechnikai oktatás, az alapfokú felhasználói ismeretek híján a közoktatásból kikerülő fiatalok digitális analfabétáknak számítanak. Az oktatásért felelős államtitkár ezért örömmel és köszönettel fogadta a cég felajánlását.
 
Az Opel Hungary reményei szerint a 120 gép nagy hasznára válik mind az oktatóknak, mind pedig a tanuló ifjúságnak.
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok