2024. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Sikeresen lezárult az "Ecsettel a gyermekekért" elnevezésű jótékonysági aukció

2010. november 27.
A november 25-i jótékonysági árverésen a világ- és olimpiai bajnokok – köztük Szekeres Pál, a NEFMI sportpolitikáért felelős helyettes államtitkára – festette kép és még 18 festőművész 29 alkotása került kalapács alá és talált jótékony tulajdonosára.
A 41 sportoló közreműködésével festett kép alkotói 480 (olimpiai, világbajnoki illetve Európa-bajnoki) éremmel büszkélkedhetnek és ennek értéke a licitálásban is megmutatkozott, hiszen az aukció képei között ez vitte a prímet: 400 000 forintért kelt el.
A festmény igazi különlegessége, hogy a MOB leköszönő és egyben örökös tiszteletbeli elnökévé választott Schmitt Pál, és az új elnök, Borkai Zsolt egyaránt ecsetet ragadott és ellátta kézjegyével a nemes célból festett képet.
 
A jótékonysági akcióban ecsetet ragadó sportolók névsora igen rangos: Besenyei Péter, Bóta Kinga, Csabai Edvin, Dzsudzsák Balázs, Egerszegi Krisztina, Fábián László, Gergely István, Güttler Károly, Gyulay Zsolt, Hadfi Dániel, Kamuti Jenő, Kárpáti György, Kiss Tamás, Kovács (Koko) István, Kovács Ágnes, Kovács Antal, Kovács Katalin, Kozmann György, Kulcsár Győző, Lázár Vilmos, Lázár Zoltán, Máday Norbert, Magyar Zoltán, Mészáros Anett, Nagy Tímea, Pesuth Rita, Pulai Imre, Ránkyné Németh Angéla, Regőczy Krisztina, Simicskó István, Storcz Botond, Szabó Gabriella, Szabó Szilvia, Szilágyi Áron, Vajda Attila. A képnek Garay Nagy Norbert Junior Prima-díjas festőművész adott végső formát.
 
Fotó: Koós-Lukács Tímea
Fotó: Koós-Lukács Tímea
Az árverésnél és a sportolói kép átadásánál jelen volt Dr. Velkei György a Bethesda Gyermekkórház igazgatója, Szekeres Pál helyettes államtitkár, olimpiai bronz és paralimpiai aranyérmes vívó, a jótékonysági akció fővédnöke, Együd Gábor, a Suzuki Ház vezérigazgatója, Csabai Edvin a sportolói közös festés szervezője, valamint Kozmann György, Pesuth Rita, Mészáros Anett és Ipacs Endre.
 
A kivételes kép mellett még Angyal Júlia, Balla Tamás, Budai Csilla, Családi Krisztina, Czékmány Ilona, Csollák Mihály, Erdei Zsuzsanna, Hornok Magdolna, Jakabné Tóth Márta, Jován Filoména, Kalóz Zsóka, Koncz Eta, Kosaras Renáta, Molnár Zoltán, Nagy Roland, Palásti Renáta, Pintér István Pál, Schmidt Gabriella festő- és képzőművészek műalkotásai találtak gazdára az árverésen.
 
A sportolók és a művészek az árverésből befolyó teljes összeget, 915 000 forintot, a Bethesda Gyermekkórház Égési Sérültek Osztályának felújítására és természetesen a beteg gyermekek karácsonyi ajándékozására ajánlja fel a Suzuki Ház.

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok