2024. április 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Soltész Miklós államtitkár látogatása Devecseren

2010. október 14.
Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár 2010. október 12-én Kardosné Gyurkó Katalinnal, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének főtitkárával a timföldkatasztrófa által sújtott Devecserre utazott és látogatást tett a római katolikus plébánián, a családsegítő és gyermekjóléti szolgálatnál, az idősek otthonában és több nagycsaládnál.
A helyszíni tudósítóknak elmondta, hogy hihetetlen erejű összefogás sugárzik az emberekből, a szociális intézményekben az első perctől kezdve mentették az emberi életet és tartják egymásban a lelket. Kiemelte, hogy meg kell változzon az emberek gondolkodása, az egyéni érdekeket felül kell írnia a közösségi érdekeknek.
 
Soltész Miklós államtitkár látogatása Devecseren
Hangsúlyozta, a mentésben és a kárelhárításban fontos szerepet játszottak a szociális intézmények munkatársai, a kártérítésnek ki kell terjednie ezen intézmények katasztrófa miatti többletköltségeinek megtérítésére is. Elmondta még, közbenjár a hatóságoknál, hogy a katasztrófa sújtotta terület intézményeinél ne most tartsák ellenőrzéseiket.
 
A tragédia rámutatott arra, hogy a segélyezés rendszerében változtatásokat kell végrehajtani. A Karitatív Tanács tagjainak (a Katolikus Karitász, az Ökomenikus Segélyszervezet, a Máltai Szeretetszolgálat, a Baptista Szeretetszolgálat, a Magyar Vöröskereszt) vezetőivel társadalmi célú hirdetés elindítását tervezik annak érdekében, hogy ki lehessen szűrni a visszaélőket. A Nagycsaládosok Országos Egyesületének főtitkára beszámolt arról, hogy önkénteseikkel segítik a mentési munkálatokat és adománygyűjtését szerveznek. Az itt élő családokat a nyirádi régiós titkárságon keresztül anyagilag támogatják. A látogatás során tisztítószereket és élelmiszert vittek a helyi plébániára.

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok