2024. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Sportminiszteri találkozó Belgrádban

2010. november 4.
Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportért felelős államtitkára Belgrádban találkozott Snežana Samardžić-Marković szerb ifjúsági- és sportminiszter asszonnyal.
A szerb fővárosban tartott mai egyeztetés célja a szerb-magyar sportbeli és doppingellenes jövőbeni együttműködés kereteinek hivatalos kialakítása, a kommunikáció felvétele és a közös munka fontosságának deklarálása volt. A jövőbeli törekvések közt szerepelt még a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) által is elismert Közép-Európai Regionális Doppingellenes Szervezet (CEADO) – melynek elnökévé nemrégiben Tiszeker Ágnest, a Magyar Antidopping Csoport vezetőjét választották - feladat- és hatáskörének kidolgozása, működésének megerősítése.
 
A találkozón többek között szó volt a WADA legfontosabb döntéshozó szervének, az Alapító Tanácsnak 2010. november 21-i montreali üléséről is, melynek jelenleg hazánk (az EU képviseletében) és Szerbia (az Európa Tanács delegáltjaként) is tagja. Az Alapító Tanács ülésén az EU képviseletét – Spanyolország és Belgium képviselői mellett - Czene Attila biztosítja.
 
Az összejövetel végén, visszatérve a CEADO tevékenységének megerősítéséhez, az elkövetkező időszakban e tárgyban tett intézkedésekről szóló konzultáció dátumaként a WADA Alapító Tanácsának 2011. május 15-i ülését jelölték meg.
 
Sportért Felelős Államtitkárság

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok