2020. február 26.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Országos szakmai-módszertani konferenciát tartottak a "TF-en", az iskolai testnevelés és sport megújítására

2010. október 16.
Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára köszöntőt mondott a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete (MTTOE) által rendezett „Testkultúra a klebelsbergi kultúrpolitikában” elnevezésű országos szakmai-módszertani konferencián.
A kongresszus fő témája az iskolai testnevelés és a sport megújítása volt. A rendezvényt Schmitt Pál, a Magyar Köztársaság elnöke és Tihanyi József, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának (TF) dékánja nyitotta meg. A megjelenteket Klebelsberg Éva, a Klebelsberg Alapítvány elnöke, Jávor András, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium közigazgatási államtitkára, Deutsch Tamás, európai parlamenti képviselő és Istvánfi Csaba, az MTTOE elnöke üdvözölte.
 
Az eseményen testnevelő tanárok, iskolaigazgatók, állami és önkormányzati vezetők, valamint a sport és egészségügyi szervezetek, az olimpiai mozgalom, a sporttudomány és a média képviselői vettek részt.
 
A sportért felelős államtitkár beszédében hangsúlyozta, hogy a XXI. században jelentős mértékben a sportpedagógusok tevékenységén múlik a felnövekvő generáció egészséges életmódra, egészségtudatos életvitelre nevelésének sikere. Kiemelte, hogy a magyar társadalom jelenlegi helyzetében az egyik kiemelt feladat, hogy a fiatalokat visszavezessük a fizikális és lelki egészség megőrzésének képességéhez, a minőségi élet lehetőségéhez. E feladat elvégzésekor kiemelt figyelmet kell fordítani a sportpedagógus képzésre, a korszerű szakmai ismeretek megosztására, a modern technológiák és eszközök átvételére és természetesen a testnevelés és sportolás lehetőségét biztosító korszerű és hatékony létesítményekre, és nem utolsósorban a testnevelés és sport stabil működését biztosító szabályozás és finanszírozás megteremtésére.
 
Zárszóként a NEFMI államtitkára kifejtette, hogy ennek a programnak a végrehajtásához a magyar sportszakmai és sportpedagógiai közösség minden tagjának közreműködésére, szellemi és tevőleges támogatására szükség lesz.
 
Sportért Felelős Államtitkárság

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok