2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Új elnök az Oktatási Hivatal élén

2010. szeptember 21.
Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár 2010. szeptember 21-én sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy az Oktatási Hivatal elnöki posztját Kerpen Gábor veszi át.
Az Oktatási Hivatal az oktatásirányítás nélkülözhetetlen hivatala jogelődje 11 évvel ezelőtt jött létre az akkori Oktatási Minisztérium háttérintézményeként. Időközben több átalakuláson ment keresztül, de kezdettől fogva nagyon fontos oktatási feladatokat látott el. Például az érettségi megszervezése, versenyek, felvételi szervezése, pedagógus-továbbképzések akkreditálása, tankönyvügyek és így tovább.
 
Az Oktatási Hivatal korábbi elnöke még a nyáron benyújtotta lemondását, amelyet Hoffmann Rózsa elfogadott. A munkák folytatását akkor Pósfai Péter korábbi elnökhelyettes látta el, aki gondoskodott az érettségi és a felvételi zavartalan lebonyolításáról.
 
Hoffmann Rózsa kifejtette: olyan elnököt kerestek az Oktatási Hivatal élére, aki személyében reprezentálja azt a megváltozott értékrendet, amelyet az új oktatásirányítás magáénak vall. A kialakítandó rendszer középpontjában a pedagógusok állnak, mert csak így lehet gyermekközpontú iskolákat építeni - fűzte hozzá.
 
Az Oktatási Hivatal elnökének kiválasztásakor fontos szempont volt, hogy olyan embert találjanak, akit a pedagógustársadalom ismer és elfogad – mondta az államtitkár, hozzátéve: Kerpen Gábor síkra szállt a pedagógusok és az iskolák érdekeiért. Vezetői tapasztalata és korábbi tanári múltja is garantálja, hogy az Oktatási Hivatal sikeresen és eredményesen folytatja eddigi munkáját – hangsúlyozta Hoffmann Rózsa.

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok