2024. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

"Új Megegyezés 2010" - Nemzeti konzultáció a szociális ágazattal

2010. október 21.
Az eseménysorozat célja elősegíteni az együttműködést a szociális ágazati irányítás és a szakma képviselői között, ezért a minisztérium a szakmai konzultációkat civil partnerekkel, egyházi szervezetekkel és önkormányzati intézményekkel közösen valósítja meg.
A Nemzeti Együttműködés Program keretében a Nemzeti Erőforrás Minisztérium felkérésére az Euro-Régió Szociális Szakmai Közösség Közhasznú Egyesület több civil szervezettel együttműködve - Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Szociális Klaszter, a Szociális Igazgatók Magyarországi Egyesülete, a Szociális Intézmények Országos Szövetsége, Szociális Ellátók és Szociális Ellátottak Egyesülete, Falu - és Tanyagondnokok Szövetsége - hét állomásból álló konferenciasorozatot szervez a szociális terület legfontosabb kérdéseiről.
 
Nyitrai Imre szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár a miskolci konzultáción
Nyitrai Imre szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár a miskolci konzultáción
Az eseménysorozat célja elősegíteni az együttműködést a szociális ágazati irányítás és a szakma képviselői között, ezért a minisztérium a szakmai konzultációkat civil partnerekkel, egyházi szervezetekkel és önkormányzati intézményekkel közösen valósítja meg. Eddig Kecskeméten, Tatabányán, Nyíregyházán és Miskolcon rendeztek konferenciát, a közeljövőben pedig Kaposváron, Zalaegerszegen és Budapesten is sor kerül rá.
 
A konzultációk három részből állnak: előadásból, előzetesen beérkezett írásos felvetésekre adott válaszokból és a konferencián felvetett kérdések megvitatásából.
 
Az előadások keretében a minisztérium képviselői beszámolnak a gyermek, ifjúságügy és a szociális szolgáltatások és ellátások területén a kormányváltás óta megtett intézkedésekről, a hatályba lépett változásokról, a rövid távú tervekről és feladatokról.

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok